Het BelsLijntje is, in de vorm van een app, als permanente fietsroute opgenomen op de website, die door BKKC wordt beheerd: Brabant Vertelt: route Tilburg – Turnhout en route Turnhout – Tilburg.

Zo creëren we een publieksvriendelijke manier om het BelsLijntje meer zichtbaar te maken voor gebruikers van de route. Mensen kunnen eenvoudig informatie krijgen over interessante onderwerpen en die onderwerpen kunnen ook regelmatig worden verfrist of aangevuld.

Daarmee draagt de app bij aan de doelstelling van ons initiatief om m.b.v. het BelsLijntje de streek meer identiteit en herkenbaarheid te geven. En we kunnen permanent terugkijken op het evenement van 8 september 2013 en vooruitkijken naar nieuwe evenementen die we organiseren.

          Hoe gaat dat werken?
De staties die deel uitmaakten van het Cultureel Fietsevent in 2013 en 2014 hebben een vaste plaats in de routebeschrijving.
Die routebeschrijving is in de vorm van een app te downloaden van de site van Brabant Vertelt.
Wanneer je gaat fietsen download je de app op een telefoon of ipad, die je tijdens de tocht meeneemt. Onderweg hoef je niet online te zijn om de informatie te kunnen zien of beluisteren. Ideaal dus om zonder inbelproblematiek de grens te kunnen overschrijden.

Wat vind je op de app?
Op de app vind je de beschrijving van de route, die het BelsLijntje volgt.
Bij de staties (“points of interest”) kun je informatie ontvangen over dit punt:
– de cultuurhistorische waarde
– de natuurwaarde
– verhalen en foto’s
– filmpjes
– impressies van andere bezoekers van dit punt (via een publieksblog)
Wij willen graag alle optredens toevoegen aan de informatie op de app, zodat er een permanente herinnering zal zijn aan de optredens van het jaar 2013.

Steeds vernieuwen….
Op deze manier kunnen mensen het BelsLijntje op ieder gewenst moment ervaren en beleven.
De app kan doorlopend worden aangevuld, geactualiseerd en vernieuwd.
Met de steun van de ANWB  zal de app steeds meer worden uitgebreid in 2014.

anwb