Gedurende 4 jaar doen Forum Kunst & Cultuur Tilburg, Luycks Gallery en ROC-Tilburg onderzoek naar de betekenis van de alles verwoestende ‘Grote Oorlog’ voor het heden.
In het bijzonder ligt de focus op de wenselijkheid van en de grenzen aan de ‘grenzeloosheid’ van Europa.
De expositie vormt decor, vertrekpunt en inspiratiebron voor andere activiteiten zoals lezingen, performances en muziek- en poëziemanifestaties.
Een historische restauratiewagon fungeert als ‘denktrein’, ontmoetingsplek en informatiepunt.
Integraal onderdeel van Beyond Borders is ‘Wat kíjk jij?!’, een project van ROC-Tilburg onder regie van Willemien van Heugten. Hierin tasten ROC-studenten, uitgaande van het vijanddenken van WOI, hun eigen en elkaars mentale grenzen af.

Deelnemende kunstenaars zijn: Johan Tahon (BE), Jan Vanriet (BE), Vincent Dams (NL), Marcel Dingemanse (NL), Jan Doms (NL), Geert Koevoets (NL)
Poetry Performance met deelnemende dichters: o.a. Martin Beversluis (NL), Daan Taks (NL), Erika de Stercke (B), Nathalie van Meurs, Akim Willems (BE). Organisatie door Ernest Potters. Akim A.J. Willems is de dorpsdichter van Bornem in Belgie. Nathalie van Meurs is dichteres te Utrecht en gaat een gouden toekomst tegemoet. Daan Taks is een legendarisch slamdichter in Tilburg, en zal dat ook nog wel even blijven. Ericka deStercke is een fiere Belgische podiumdichteres, die altijd overal op wil treden. En Martin Beversluis vond ooit per toeval het podium uit, en besloot toen, om veiligheidsredenen, er ook zelf op te gaan staan.

Wat is er  te zien en te beleven?
De expositie opent in het weekeinde van 13 en 14 september.
Poetry Performance is een schier doorlopende voorstelling met podiumpoëzie van de bovenste plank -en de mogelijkheid van verrassing – rond het thema ‘De Grote Oorlog’. De vijf dichters uit Nederland en België treden speciaal voor Beyond Borders op 13 en 14 september gezamenlijk op, inspireren elkaar en het publiek.

Wanneer?
Zaterdag 13 september van 10 – 18 uur
Zondag 14 september van 10 – 18 uur

Waar?
Tilburg (Spoorzone) – Polygonale loods (hal 46), direct aan de achterzijde van het centrale station
Burgemeester Brokxlaan Tilburg
Dit is dit keer statie 1 in de route, het punt waar mensen die vanaf Tilburg de route willen rijden kunnen starten.

De toegang is gratis.

Meer informatie?
Kijk op www.beyond-borders.eu (binnenkort online)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn