Heemkunde- en Erfgoedkring Nicolaus Poppelius vzw organiseert in Weelde twee dagvullende programma’s over de migratie aan de grens met Nederland te Ravels-Weelde-Poppel tijdens WO I.

Tijdens WO I is er heel wat gebeurd aan onze grenzen. Zo passeerden in Weelde-Station tienduizenden vluchtelingen. Ze werden hier tijdelijk opgevangen in loodsen.
We focussen met een kleine fototentoonstelling in ons archief op deze problematiek die helaas vandaag nog altijd realiteit is – denk maar aan de vluchtelingen in Syrië, Palestina, …

Wat is er te zien en te beleven?
– Tentoonstelling “Op de vlucht”
– Café met allerlei dranken, warm en koud
– Proeven van Eerste Wereldoorlog-kost in een modern jasje en van de Poppelsche Janhagel, Kempisch streekprodukt
– Kinderanimatie, sjoelbakken, blikwerpen enz.

Wanneer?
Zaterdag 13 september van 10 tot 17 uur
Zondag 14 september van 10 tot 17 uur

Waar?
Weelde-Statie in de Parochiezaal
Bredaseweg 64, 2381 Weelde

De toegang is gratis.

Meer informatie?
Kijk op www.nicolaus-poppelius.be

Het programma in Weelde en Baarle Grens wordt nog aangevuld met regelmatige optredens van Theater De Kwekerij op Baarle Grens op het voormalige grensstation.

Bovendien presenteren Hofpoorttheater Elckerlijc en Vitalski op zaterdag in avant-première enkele fragmenten uit het stuk “Een held van bij ons”, over de legendarische Turnhoutenaar Victor Cornelis aan het front in Noord-Frankrijk.

Op zondag is er tussen 13 en 14 uur het concert Oorlogsvensters met Marc Hauman (zang), Wouter Vandenabeele (viool), Karin Van Steenlandt (accordeon), Bert Van Reeth (gitaar) en Lara Rosseel (contrabas).

Via radiotelegrafisten kunt u communiceren met de Warande in Turnhout.

Zondagmiddag is er een poppymolen.

Op zaterdag en zondag wordt er tweemaal daags een geleide wandeling georganiseerd naar het grensstation en het omliggende natuurgebied.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn