Het Belslijntje, wat nu, nu de dwarsliggers allemaal weg zijn?

Als ik terugblik zie ik tal van momenten in mijn 61 jarige leventje die verbonden zijn met het Belslijntje, de spoor en nu fiets verbinding Tilburg – Turnhout. Om mooi te beginnen met de liefde, al 43 jaar heb ik een een liefje die Van Turnhout heet. In De Blaak ben ik al al 33 jaar woonachtig aan het Dongepad, de oude spoorlijn Tilburg – Turnhout. Bij de NS werkplaats in Tilburg heb ik zowat 10 jaar gesleuteld aan diesel locomotieven die op de lijn Tilburg Turnhout reden. Sinds kort heb ik een Volkstuin aan het Belslijntje. En zo kan ik nog wel even door gaan…

Het Belslijntje en het viaduct, een voorstel!
Even met de deur in huis vallen, ik pleit voor het opknappen van het viaduct van het Belslijntje onder de snelweg Tilburg – Breda. Dat ziet er nu echt niet uit. Zie bijgaande foto. Nu in Tilburg (oa door Tilburg knapt op) allerlei viaducten door burgerinitiatieven zijn aangepakt lijkt mij dat na die prachtige Vaartlaan en Piushaven ook het Belslijntje viaduct moet worden aangepakt. Concreet is mijn idee om de 2 x 3 V-vormige pijlers te schilderen in de driekleuren van de Nederlandse en Belgische vlag. Burgers uit de regio Tilburg Turnhout? nemen het initiatief!

De 3 V’s staan voor mij symbool voor Vrijheid Vriendschap en Verbondenheid tussen Tilburg en Turnhout. De drie V’s dragen letterlijk de autoweg over de oude historische spoorweg die samen de economische ontwikkeling in Europa een enorme versnelling hebben gegeven. Nu de oude spoorlijn een fietsdomein is kan de fietsweg verbindend werken en een nieuwe economische impuls geven aan de Regio Tilburg en Turnhout, een steeds sterker ontwikkelende duurzame Regio in één Europa. Oude culturele en historische waarden worden zo ook behouden en vormen een stevig fundament voor een duurzame toekomst.

Ik sta uiteraard open voor advies, hulp, leuke, creatieve suggesties en verbeteringen van dit voorstel!
Met vriendelijke groet
Jan Wouters, op twitter te vinden op @janwouters.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn