De organisatoren van het eerste Cultureel Fietsevent Bels Lijntje zijn bijzonder tevreden met het geslaagde fietsevent van afgelopen zondag 8 september. Meer dan  250 fietsers uit Tilburg en omringende gemeenten en uit Turnhout hebben genoten van dertien verrassende life-acts op en langs het Bels Lijntje.

Na de aftrap op statie 1 met het Stadsmuseum in het Castmobiel en storytelling Spoorzone werden op statie 2 de fietsers bij de prachtige Grotto in het lommerrijke Warandebos opgewacht met melodieus gezang  van het Tilburgse vrouwenkoor Cantilare. Via statie 3 met storytelling over de natuur en statie 4 met volksdansgroep Zonne uit Turnhout stonden hen bij statie 5 het opgewekte optreden van de vier mannen van 3BoB4 te wachten met langszij de heerlijke streekproducten van de Schaepsdyck en Bakkerij Vermeer. De Romantische Mannen zorgden voor lyrisch oponthoud op statie 6 en exact op de grens dwars door de raadszaal van Baarle-Hertog gaf Tom America op statie 7 acte de présence en moest vanwege de grote belangstelling een extra voorstelling inlassen.

Hilarisch was het optreden van Theaterke Straf Poejer aan Baarle Grens waar geen  fietser ongemerkt de nieuw opgerichte grensslagboom kon passeren en met name de dames in het gezelschap gefouilleerd werden op smokkelwaar. En nabij Weelde statie wist Frans van der Meer de mensen te vermaken met zang terwijl er heerlijk kon worden gegeten bij Qlinaria. Bij de Uitkijktoren op statie 10 was het muisstil bij de Vlaamse dichteres Delphine Lecompte. Haar gedichten werden soms met een serieuze blik  en soms met een glimlach beluisterd. Op de Klein Engelandhoeve trok  het Tilburgse Theatercollectief Eelt met hun op locatie toegesneden voorstelling gebaseerd op Van Gogh’s Aardappeleters vijf keer een volle zaal. De Tilburgse en Turnhouts ex-stadsdichters Porcelijn en Paeshuyse schiepen als poëtische stadswachters een dichterlijk welkom bij de entree van Turnhout waarna de met culturele en culinaire geneugten gelaafde fietsers op de laatste en dertiende statie een spetterend optreden werd geboden van de Tilburger Peer de Graaf die de zaal tot groot enthousiasme wist te brengen.

Met veel plezier presenteerden wij u dit mooie programma.

Tenslotte …

Alle deelnemers, artiesten, partners, sponsoren, financiers, organisatie, media, twitteraars, filmers, fotografen, horeca, standhouders, technici, de weergoden, en iedereen die we onverhoopt mochten zijn vergeten…BEDANKT!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn