Fields of Wonder schrijft voor het OpenluchtHotel in Tilburg op 13 september een ontwerpwedstrijd uit onder jonge professionele beeldend kunstenaars, vormgevers, die wonen en werken in Noord-Brabant.

Het Openluchthotel is een festival voor een breed publiek met verschillende onderdelen: een cultureel en hoogwaardig avondprogramma met muziek, dans en beeld, een expositie van hotelkamers op een centrale groene plek in de stad, een overnachting in de openluchtkamers op verschillende groene plekken en een gezamenlijk ontbijt. Op 13 september strijkt het festival neer in Tilburg.

Thema Echt Eigen

Dit jaar heeft Fields of Wonder zich laten inspireren door de tentoonstelling Leve de mens met werk van Jimmy Nelson in het Rijksmuseum voor Volkenkunde. Deze gepassioneerde topfotograaf reisde de afgelopen jaren de hele wereld over om inheemse mensen op hun mooist te portretteren en legt hij verdwijnende culturen vast op foto’s. Het thema van het Openluchthotel voor 2014 is hieruit voortgekomen en is Echt Eigen. Wat dreigt er bij ons te verdwijnen? Wat behouden wij nog van onze authenticiteit? Waar moeten wij zuinig op zijn om onze eigenheid te bewaren?

Ontwerpwedstrijd

Om het eerste lustrum van het Openluchthotel te vieren, schrijft Fields of Wonder een wedstrijd voor het ontwerpen van een kamer voor het Openluchthotel. Twee professionele ontwerpers die wonen en werken in Noord-Brabant maken kans om hun werk te mogen uitvoeren. Zij krijgen daarvoor een budget van € 750,- (voor matrassen en beddengoed wordt gezorgd) en een podium voor hun werk: de buitenkamer gaat meerdere jaren mee op reis langs verschillende steden in het land.

Voorwaarden

De installaties moeten binnen het uur gemonteerd kunnen worden, tegen een stootje kunnen, meerdere jaren mee kunnen en demontabel zijn. Ook moeten ze qua formaat reisbaar zijn, denk aan de principes van standbouw. De buitenkamers blijven eigendom van Fields of Wonder.

Actie

Stuur een schetsontwerp in voor 31 maart naar info@fieldsofwonder.nl of via www.wetransfer.com. Het bestand mag maximaal 6 BB groot zijn. In april maken we een selectie en vinden er kennismakingsgesprekken plaats met artistiek leider Geert van der Velden.

Voor meer informatie

Zie onze website: www.fieldsofwonder.nl  of email naar info@fieldsofwonder.nl

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn