Door: Kim Spanjers – Brabants Dagblad

GOIRLE – De zeven gemeenten die het Bels Lijntje over hun grondgebied hebben lopen, willen samen een plan maken om het fietspad letterlijk en figuurlijk beter op de kaart te krijgen.

Ze bekrachtigen woensdag dat ze daarvoor samen met Regionaal Landschap Grote en Kleine Nete en projectleider Toerisme Provincie Antwerpen een nieuwe samenwerking starten. 

Het wordt een grensoverschrijdend project. In het najaar hopen Baarle-Hertog, Ravels, Turnhout, Baarle-Nassau, Alphen-Chaam, Goirle en Tilburg een visie te presenteren voor het Bels Lijntje. 

,,We gaan een kader schetsen dat vervolgens wordt vertaald in concrete plannen. Door het samen te doen hopen we een samenhangend geheel te kunnen presenteren”, zegt Wendy Carnier, projectcoördinator namens Toerisme Provincie Antwerpen.

Het is de bedoeling om plannen te maken voor de verdere inrichting en ontsluiting van het populaire fietspad tussen Tilburg en Turnhout. Daarbij is aandacht voor toerisme, erfgoed, mobiliteit en landschap. De partijen, waarbij ook onder meer Brabants Landschap is aangesloten, gaan nadat de visie is opgesteld op zoek naar (Europese) subsidies om plannen te verwezenlijken.

index

Bels Lijntje bij de Gilzerbaan in Tilburg. © Nico Snels

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn